Skip to content
We do it, for you.  WHATSAPP
BS&i Mechatronics kabelboom 1080 x 520, cable harness

Kabelbomen samenstellen

  • René Vetjens
BS&i Mechatronics Kabelboom 1

Onze nieuwe activiteit als aanvulling op het bouwen en testen van modules en apparaten. BS&i Mechatronics stelt nu ook kabelbomen samen voor uiteenlopende toepassingen. Het gaat om complexe samenstellingen met data, signaal, vermogen en voeding tot en met eenvoudige kabelbomen.

Aanleiding

Het samenstellen van kabelbomen is ontstaan uit de vraag van onze klanten. Omdat wij reeds modules en apparaten voor hen bouwen, bleek het voor ons een kleine stap om ook kabelbomen te leveren. Het argument hiervoor is dat onze klanten aan BS&i Mechatronics één aanspreekpunt hebben als het gaat om het leveren van complete apparaten of delen daarvan. De ultieme vorm van het volledig ontzorgen die onze klanten tijdswinst en kostenbesparing oplevert.

Configuraties

BS&i Mechatronics kabelboom 3

Inmiddels stellen wij verschillende configuraties samen varierend van een enkelvoudige kabel met een connector tot en met complexe kabelbomen met een lengte van bijvoorbeeld 5 m, 200 aders en 20 connectoren voor uiteenlopende toepassingen. Dit geheel volgens specificatie van onze klant. De seriegroottes variëren van enkel stuks tot 50 stuks. In principe is alles mogelijk.

Techniek en technologie

BS&i Mechatronics kabelboom 2

Met de technieken voor het samenstellen van kabelbomen zijn wij al langer vertrouwd. De technologie hiervoor is verankerd in onze meer dan 30 jarige ervaring. Die hebben wij in huis en passen dit dagelijks toe, gebaseerd op onze elektrotechnische en elektronische knowhow. Denk hierbij aan het knippen en strippen van draden, het aankrimpen van contacten het monteren van connectoren. Dit alles komt bij elkaar op een zogenaamd wire board. De kabelbomen worden gecontroleerd, getest en verpakt geleverd.

BS&i Mechatronics assembleert en test mechatronische apparaten en modules. Dit doen we voor een grote verscheidenheid aan klanten, apparaten en markten.
Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Of bezoek onze website op www.bseni.nl.

René Vetjens

×