Skip to content
We do it, for you.  WHATSAPP
Microsoft Hololens
Bron: www.microsoft.com/en-us/hololens

Augmented Reality, een uitkomst voor de industrie.

  • René Vetjens
Microsoft Hololens
Bron: www.microsoft.com/en-us/hololens

AR ofwel Augmented Reality is een techniek die al best lang bestaat, maar recentelijk pas echt in opkomst is. Ik volgde dit wat op afstand, in de veronderstelling dat Augmented Reality meer iets is voor de gamewereld. Totdat ik een minisymposium van het Eindhovens bedrijf Isaac te Eindhoven mocht bijwonen. Zij demonstreerde de HoloLens van Microsoft. Een van de AR brillen die momenteel op de markt te koop zijn. Microsoft noemt het zelf Mixed Reality. Zie ook hun blog: Design Revolution

Het gebruik van de bril was voor mij een verhelderend leermoment. Je ziet de werkelijke omgeving zoals hij is, terwijl de bril in deze omgeving op een vooraf bepaalde plaats een digitaal 3D beeld projecteert. Hierdoor krijgt het een holografisch effect. Je kunt het digitale object nl. van alle kanten bekijken, zoals in het echt.

Inmiddels zijn deze techniek en varianten daarop in opkomst in de productieomgeving. Dit filmpje van BMW laat hiervan een toepassing zien. Een bedrijf dat de Augmented Reality in een industriële omgevingen implementeert, is het Duitse Ubimax.

Ik ben ervan overtuigd dat Augmented Reality of Mixed Reality in welke vorm dan ook een grote rol gaat spelen in het verder digitaliseren van de paperless gewenste organisatie. Het koppelen van Augmented Reality aan CAD-systemen en ERP-systemen levert oneindig veel mogelijkheden op. Organisatievormen en procesaflopen in een industrieel bedrijf kunnen er wel eens heel anders uit  gaan zien. Het informeren en instrueren van personen krijgt met deze techniek een totaal andere dimensie. Dit is mijns inziens de oplossing voor een echte leane en efficiënte industriële organisatie.

René Vetjens

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. U bent ook van harte welkom op onze website www.bseni.nl

René Vetjens

×